Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen: Zet ze in het zonnetje

Het kopen van zonnepanelen is de laatste jaren explosief toegenomen. Dit is een logisch gevolg van onder andere hoge energieprijzen. Maar ook de groeiende behoefte aan een zelfvoorzienende leefstijl speelt een rol. Met milieuvriendelijke oplossingen en duurzame producten houden wij steeds meer rekening met de toekomst. Ze zijn niet alleen goed voor ons milieu, maar ook heel goed voor onze portemonnee.

Zonnepanelen hebben een gemiddelde terugverdientijd van 4 tot 7 jaar. Met garanties van 25-30 jaar op de zonnepanelen, is de aanschaf van zonnepenlen een slimme investering voor zowel particulieren als bedrijven. Met eigen zonnepanelen heb je dubbel rendement. Je bespaart op je energiekosten en levert het geïnvesteerde geld, met de huige lage rente bij de bank, ook nog eens meer op dan dat het op een spaarrekening staat.

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

  • Het leveren van hoge kwaliteit zonnepanelen, bekabeling en omvormers inclusief montage.
  • Het strategisch plaatsen van zonnepanelen voor het meest hoge rendement.
  • Montage van zonnepanelen voor bedrijven uit de solar branche, woningbouwverenigingen, overheidsinstellingen e.d.
  • Gratis en vrijblijvend advies over opwekken van zonne-energie door middel van zonnepanelen.
  • Hiervoor bezoeken wij u op locatie, zodat wij uw situatie op de juiste waarde kunnen inschatten en nauwkeurig metingen kunnen uitvoeren.

Vervolgens krijgt u een offerte op maat met de scherpste prijs

GRATIS, DUURZAAM EN ONDERHOUDSARM: HOE WERKT HET

Een zonnepaneel, ook wel fotovoltaïsch paneel of PV-paneel genoemd, bestaat uit tientallen zonnecellen. Elke afzonderlijke zonnecel bestaat uit een laagje silicium, opgesloten tussen twee glasplaten. Dit materiaal vormt zonlicht om naar elektriciteit.

Het monteren van de zonnepanelen gebeurt op een stevig frame. Bekabeling en omvormer worden via een koppeling aangesloten op het lichtnet. Het systeem is volkomen veilig en werkt bij een juiste montage vrijwel probleemloos. En last but not least: op een enkele schoonmaakbeurt na, heeft het systeem geen enkele vorm van onderhoud nodig!

Met de aanschaf van zonnepanelen maakt u gratis gebruik onze onuitputtelijke energiebron de zon. De panelen hebben een levensduur van minimaal 25 jaar met een rendement tussen de 15 en 22%. Fabrikanten geven gemiddeld 25 jaar lineaire vermogensgarantie op het zonnepaneel, maar door de juiste zonnepanelen te selecteren, kunt u ook buiten de garantie nog lang profiteren van uw zonnepanelen.

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek

Een zonnepaneel heeft altijd een bepaald vermogen dat in wattpiek (Wp) wordt weergegeven. Stel dat u 4 zonnepanelen heeft met een totaal van 1000 Wp, dan zullen deze in de meest ideale situatie een vermogen leveren van 1000 kWh stroom per jaar. Deze ideale situatie komt echter alleen in pieken voor: wanneer de panelen recht in de zon staan en het bijvoorbeeld helder weer is. Deze omstandigheden komen in Nederland niet voor. Daarom wordt er een correctiewaarde toegepast van gemiddeld 0,85, waarbij deze waarde aan de kust iets hoger ligt en landinwaarts iets lager.

Een Wp levert dus niet 1 kWh, maar gemiddeld 0,85 kWh per jaar.
Bij de berekening gaat men uit van een optimale montage, waarbij rekening wordt gehouden met alle mogelijkheden om de ideale situatie te creëren. Bij Ribbers Solar Works halen wij het hoogste rendement uit uw PV-panelen door uw situatie nauwkeurig te beoordelen en uw wensen te bespreken. Om u zo goed mogelijk een helder en betrouwbaar advies te geven, komen wij dan ook graag vrijblijvend bij u langs om ter plekke de omstandigheden te bekijken.

De juiste omvormer voor maximale efficiency

Een omvormer maakt de stroom die de zonnepanelen opwekt, geschikt voor gebruik. Het vermogen dient afgestemd te zijn op de totale capaciteit van de zonnepanelen in wattpiek. Wij bieden verschillende omvormers van kwaliteitsmerken als bijvoorbeeld SolarEdge, SOFAR, SMA met uitstekende garantievoorwaarden. Via een app op uw smartphone, tablet of pc krijgt u een goed beeld van de opbrengsten en de terugverdientijd van uw panelen.

Tijdens ons bezoek bespreken wij welke omvormer er het beste bij uw situatie past, bepalen wij een strategische kabelroute en kijken wij samen waar de omvormer zou kunnen hangen.

Geen wolkje aan de lucht met een Power Optimizer

De ligging van de zonnepanelen op het dak ten opzichte van de zon is natuurlijk een bepalende factor. Ook schaduw van een boom, een dakkapel of bijvoorbeeld een schoorsteen hebben invloed op het rendement van de zonnepanelen. Bij traditionele zonnepanelen zal slechts één zonnepaneel in de schaduw het resultaat van de energieopbrengst van de overige panelen nadelig beïnvloeden.

Met een Power Optimizer wordt het maximale uit elk afzonderlijk paneel gehaald en heeft u geen last meer van de ‘zwakste schakel’. Ook niet bij verschillende hellinghoeken. Met een app kunt u op elk gewenst moment de opbrengst per paneel bekijken. Een ander, niet onbelangrijk, voordeel van Power Optimizers is de veiligheid. Elk paneel wordt afzonderlijk geregeld, wat de kans op kortsluiting, brand of blikseminslag aanzienlijk vermindert.
Tijdens ons bezoek geven wij u een eerlijk advies over het wel dan niet toepassen van onze Optimizers.

De hoogste kwaliteit voor een scherpe prijs

Bij Ribbers Solar Works werken wij uitsluitend met zonnepanelen die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Hierbij letten wij onder meer op het rendement, de vermogensgarantie, het temperatuur coëfficiënt (Pmax), de tolerantie en de productgarantie. De merken die wij leveren vallen onder Tier1, wat inhoudt dat ze voldoen aan de strengste eisen. Met de levering en montage van merken als Trina Solar, SunPower, LG, Longi en Jinko boeken wij dan ook de hoogste resultaten.

Wij werken al sinds jaar en dag nauw samen met de leveranciers van onze systemen. Hierdoor kunnen wij onze zonnepanelen voor een scherpe prijs aanbieden.

Optimaal rendement door professionele montage

Omdat wij van mening zijn dat uw systeem ook optimaal moet renderen, zorgen wij dat uw PV-panelen op een dusdanige wijze worden geïnstalleerd, dat werkelijk alle voordelen van zonne-energie worden benut. Wij werken met gecertificeerde elektriciens die garant staan voor een veilige werking van het systeem. Uiteraard zijn wij VCA gecertificeerd en zijn wij uitgerust met de beste materialen voor veilige werkomstandigheden, zoals valbeveiliging. Hierdoor wordt de installatie snel én vakkundig gerealiseerd.

Het monteren van zonnepanelen is een specialiteit die u het beste aan professionals kunt overlaten!

Betrouwbaar advies voor een weloverwogen keuze

Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen, dan is het belangrijk dat u zich goed laat informeren. Er zijn verschillende soorten PV-panelen met hun eigen kenmerken. Naast de keuze tussen allerlei soorten panelen, zoals monokristallijne zonnepanelen, polykristallijne zonnepanelen, amorf of dunne film zonnepanelen, glas of glas folie panelen spelen er ook andere zaken een rol. Bijvoorbeeld of de panelen op een plat dak of een schuin dak moeten worden geplaatst. Hoe wordt het een en ander op het dak gezekerd en hoe zit het met de schaduw en de aanleg van de bekabeling. Wat is de meest optimale plaatsing ten opzichte van de zon en hoe houden we rekening met de dak- en windbelasting.

Bij Ribbers Solar Works geven wij nooit advies op afstand. Wij komen altijd naar u toe om de situatie goed in te schatten en uw wensen en eisen te bespreken. Vervolgens maken wij een vrijblijvend een aantrekkelijke offerte voor het aanleggen van het beste, voor u meest rendabele systeem. Wij berekenen achteraf geen onverwachte kosten, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Gaat u akkoord met ons aanbod, dan kunt u de levering en/of installatie met een gerust hart aan ons overlaten en bent u - voor u het weet - de eigenaar van uw eigen energievoorziening.

Een scherpe prijs én uitstekende garantievoorwaarden

Diverse bedrijven bieden zonnepanelen online aan voor een bepaalde prijs per m2. Bij Ribbers Solar Works werken wij zo niet. Wij werken op maat, geen enkele situatie is immers hetzelfde. We brengen allereerst de mogelijkheden van uw woning in kaart. Vervolgens bespreken wij de soorten en merken systemen. Hierna kijken wij naar zaken als het rendement. Pas als wij alles helder zijn overeengekomen, maken wij een haarscherpe offerte.

Wij werken samen met de beste leveranciers van zonnepanelen. De merken vallen onder de hoogte kwaliteitseisen, ofwel TRIER1. Het voordeel dat wij krijgen via deze leveranciers dankzij jarenlange samenwerking, geven wij door aan ú. Daardoor kunnen wij kortingen toepassen die voor andere bedrijven niet haalbaar zijn.
Zoals dat bij kwaliteitsproducten het geval is, maakt u daarmee ook gebruik van de uitstekende garantievoorwaarden van deze merken.
Met een mailtje naar info@ribbers-solarworks.nl of een telefoontje naar 06-1519 5710 maakt u eenvoudig een afspraak voor een vrijblijvend advies en een haarscherpe offerte.

Ribbers Solar Works: ook klaar voor de toekomst!

Nieuwe maatregelen van de overheid, zoals het terugdringen van de gaswinning in Noord-Nederland en het op handen zijnde klimaatakkoord, zullen de populariteit van zonnepanelen alleen maar verder aanvuren. Wij houden de actualiteiten op dit vlak nauwkeurig in de gaten. Ook de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van de techniek van zonnepanelen hebben onze aandacht.

Door ons zowel op actualiteit als innovatie van zonne-energie te richten, loopt u als klant nooit achter de feiten aan. Heel normaal bij Ribbers Solar Works!

Afspraak maken

Naam
E-mail adres
Telefoonnummer
Woonplaats
Adres
Uw vraag